HÉVÍZ körüli túrakör II.
tékép funkciók be
HÉVÍZ körüli túrakör II.
Hévíz Kerékpáros Centrum » Keszthely-Kertváros » Cserszetomaj » Rezi » Rezi-vár » Cserszegtomaj » Keszthely » Hévíz Kerékpáros Centrum
Nehézségi
szint
Teljes
táv
42 km
Szintkülönbségek,
terepadottságok

Az útvonal leírása

Hévízről elindulva kerékpárúton vezet át a túraútvonal Keszthelyre a híres hévízi véderdőn keresztül, amely nemcsak különleges látvány, de természetvédelmi terület is. Ha szemfülesek vagyunk, akár még mókussal is találkozhatunk. Keszthely kertvároson át közelítjük meg Cserszegtomajt, amely a lélekszámához viszonyítva rendkívül nagy, tágassága folytán Európa egyik legkülönösebb települése. Nevezetességei közé tartozik a 3 km hosszú, fokozottan védett Kútbarlang, de a településen található egy arborétum, illetve egy 31 m magas kilátó is, amelyről a Balaton panorámája tárul elénk.

Érintett települések

Cserszegtomaj után következik Rezi község, amely a Keszthelyi-hegység belsejében helyezkedik el. Körös-körül erdőségek, nyugatról szőlős domboldalak övezik. Legfőbb nevezetessége a Rezi várrom, amely a 427 méter magas Meleg-hegyen található. Ide vezet fel a túraútvonal erdei utakon. A várból csodálatos panoráma tárul elénk a környék erdeire, a nem messze lévő Tátika várromra, a zalaszántói buddhista szentélyre: a Sztupára, valamint a Balatonra.

A csendes, érintetlen, természetközeli hely kiváló lehetőség egy kellemes piknikre. Visszafelé kellemes lankás útvonalon érünk vissza Hévízre.

Címkék:
Letölthető dokumentumok: