Gyalogos útvonalak

Sétával az egészségért

A gyalogtúra nem igényel felkészülést vagy sporteszközöket. A természetbe vágyó kirándulók akár egyénileg is felfedezhetik az erdőkben gazdag környéket. 

Év elején a tavasz az első időpont, amikor óhatatlanul mindenkinek eszébe jut hogy útra keljen, megfürödjön a langyos napsütésben, és jókorát szippantson a friss, virágillatú levegőből. Ilyenkor szinte mindegy is, hogy merre veszi az irányt, az a fontos, hogy a szabadban legyen. 

A Nyugat - Balatoni régió, azon belül a Kis-Balaton és a Balaton-felvidék egyedülálló természeti kincseivel, Hévíz és erdőkben gazdag környéke kiváló lehetőséget nyújt mindazok számára, akik hajlandóak néhány napot arra szánni, hogy bebarangolják ezt a vidéket.

Manapság már egyre elterjedtebb a speciális botokkal történő gyaloglás, vagyis a nordic walking. Az idősebb korosztályú vendégeinknek ajánljuk ezt a mozgásformát, mert így nem csak a lábakat terheli, hanem a felsőtestet is megmozgatja. A nordic walking bárhol űzhető sport. Legjobb természetesen a szabadban, kellemes környezetben, jó levegőn gyalogolni: így fokozottan érvényesül a nordic walking stressz-csökkentő hatása is, javul az állóképesség és a testtartás. 

A Tourinform iroda szervezésében lehetőség van szervezetten is nordic walking túrán részt venni, ahol oktató segítségével megtanulhatja az alap mozgásformát, miközben érdekes információkat hallhat a környékről és Hévízről. Kitűnő családi és közösségi sport, ezért különösen javasolt azoknak, akik nagyobb társasággal érkeznek, vagy akik nem szívesen sportolnak egyedül.
Ha Önnek nincs nordic walking botja, az se vegye el a kedvét, mert oktatónknál bérelhet botot. A program részleteiről érdeklődjön a Tourinform irodában.

Legkedveltebb nordic walking útvonal a másfél óra alatt bejárható, mintegy 6 km-es túra a Hévíz Véderdő – Nemesbük – Egregyi pincesor útvonalon.
 
Nagy kirándulásokat tehet a városon kívül is: a Keszthelyi-hegység számtalan természeti csodát rejt magában, melyet jelölt, kitáblázott túraútvonalakon keresztül fedezhet fel.
 
Töltse le a térségi térképeket, melyeken minden fontos útvonal jelölésre került.

» Keszthelyi-hegység túratérkép

» Keszthelyi-hegység túraleírások

Bejárná gyalogosan a Kis-Balaton környékét is? Ajánljuk figyelmébe a térségi gyalogtúra térképet, melynek segítségével az egész Nyugat-Balatoni térséget felfedezheti. A térkép hátoldalán leírások segítik a táj megismerésében.

Töltse le a térségi térképeket, melyeken minden fontos útvonal jelölésre került.

» Nyugat-balatoni térségi túratérkép

» Nyugat-balatoni térségi túraleírások

 

Útvonal tippek

» Hévíz – Egregy – Alsópáhok – Hévíz (8 km)
» Hévíz - Berki sétaút, tanösvény (2,5 km)
» Hévíz – Cserszegtomaj Margit kilátó – Hévíz (3 km)
» Hévíz – Cserszegtomaj Várszínház – Hévíz (4 km)
» Hévíz – Keszthely Balatonpart – Hévíz (8 km)
» Hévíz – Cserszegtomaj – Keszthely Kertváros – Hévíz útvonal (12 km)
» Hévíz – Karmacs – Hévíz (15 km)
 
Ha nem szeretne, vagy nem áll módjában messzebbre kirándulni, akkor javasoljuk járja be a tavat körülölelő sétautat. Az erdőben és az ösvényeken való tájékozódást táblák és jelölések segítik. Megismerheti a Véderdő különleges állat-, és növényvilágát.

Vezetett túrák

Vezetett túrák a Keszthelyi-hegységbe: 1000 Ft / óra @ szerdánként 16.30-tól.
Botbérlés a Hévízi Tourinformban: Minőségi Kilimanjaro túrabotok: 1000 Ft / nap

Kontakt: Papp Anikó - Telefon: +36 (70) 333 03 48 - Email: pappancsa@gmail.com

Figyelem, előzetes bejelentkezés szükséges! Megértésüket köszönjük!

Tourinform

A Tourinform Iroda a Hévízre érkező vendégek információs bázisa, ahova Ön is térjen be, ha kérdése van vagy programok, rendezvények iránt érdeklődik. Az iroda a sétálóutcában található, gyalogosok, autósok számára is könnyen megközelíthető. A Tourinform irodában az információs- és tájékoztató anyagok (prospektusok, invitatív kiadványok, rendezvénynaptár, szálláskatalógus stb.) széles kínálatát találja.

» Tourinform Irodák elérhetőségei (http://www.heviz.hu/heviz-info/tourinform)

Címkék:
Letölthető dokumentumok: